Tijdswinst

Vandaag is de laatste dag dat ik voor Daniël aan het werk ben. Drie maanden geleden ben ik door hem gevraagd om bij te springen als freelance podotherapeut in zijn praktijk. Tijdens een gesprek met Daniël gaf hij aan dat hij soms vastliep qua tijd. Ze kwamen in de week gewoon uren tekort om alles te doen wat er gedaan moest worden. En hij vroeg me om naar de efficiëntie binnen de praktijk te kijken.

Wat me opviel is dat er veel dubbel werk werd gedaan. Veel handmatige invoer op de pc en meerdere handen aan hetzelfde dossier. Dit bleek al jarenlang zo te gaan. Door de steeds veranderende vraag van de zorg was er steeds een stapje bij gekomen en was deze manier van werken erin geslopen en onopgemerkt gebleven.

We zijn aan de slag gegaan met het anders inrichten van het dossier en hebben de routing aangepast. Het is fantastisch hoeveel extra tijd dit in de week heeft opgeleverd. Concreet zo’n anderhalf uur per podotherapeut per week. In deze praktijk kwam dat uit op bijna 8 uur per week.

Met deze extra vrijgemaakte tijd is heel bewust geïnvesteerd in patiëntenzorg, ontwikkeling van richtlijnen binnen de praktijk en het opzetten van een samenwerking met een collega. 

Terug naar overzicht
© 2022 Ellen Poels - Freelance Podotherapie
Created by